A total garden makeover was requested to compliment  this original federation style Brighton house and its new double story extension. The clients request was for a large area of lawn for children to run and play, included was the installation of an in ground trampoline and cute cubby house.

The main planting feature included two established Date Palms which gave the garden instant effect.

At the rear of the property a bluestone paved alfresco area over looks a new synthetic turf tennis court and a new pool. The pool is surrounded by Spotted gum decking and a water feature wall. The bluestone continues around the front of the home with the addition of old red brick banding to compliment the red brick of the original part of the house.

The garden is irrigated using rain water collected from both the house and tennis court and stored in a underground concrete  tank installed underneath the tennis court.

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


This 1960’s weather board house was about to have a new life as  doctors consulting rooms. Existing trees in good health were retained and incorporated into the new garden design. The clients request was for a natural looking, easy care garden with a place to sit. The client loved Australian natives so with a plant palette of native grasses, Banksia, kangaroo paws and gums just to name a few were planted in drifts to achieve a natural feel.

In time Native Hardenbergia violacea will grow up the predominant louvered screen at the front of the house. The timber seat was made using a large piece of recycled timber found in the back yard of the property.

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


A country home in Bendigo request for a spa to be added to an existing pool was a challenge on its own. The views from inside the house were looking directly at the pool equipment and garden shed and levels were uneven everywhere you looked.

The new raised spa was to become the new focal point of the pool area. It was intended to look as if it had always been there and not as an add on. New paving and a Mod Wood timber sun deck were added to give the area a clean modern look and address the uneven levels. A rendered feature wall with various sized mirrors concealed the shed and pool equipment.

The gardens surrounding the house had been badly affected by the long drought and did not suit its native bush setting. Gravel paths made from recycled bricks created a natural backdrop to raised garden beds with acacias, kangaroo paws, leucadendrons, lomandra and flowering gums just to name a few. A rusted metal fire pit was customised for gathering on chilly nights.

Style: Country

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS