Originally built in 1982, located on the further most point in Williamstown opposite Port Phillip Bay. This home was given a makeover both inside & out by Williamstown building designer Tina Lindner. Working collaboratively, Tina’s vision was brought to life. The block was an awkward shape with some challenging levels and needed to look great from all angels. Corten steel edging & granite boulders were placed to create  interesting curves to showcase the bold planting scheme. Plants needed to look great year round and stand up to the harsh coastal conditions.The custom made moon gate sculpture adds some fun & was placed to frame the setting sun.

Garden construction: Prestige Outdoor


A challenging steep slope at the front of this Gisborne home required at set of steps to access the front door as an alternative to walking up the driveway. The steep driveway was already in place and was so steep that you struggled to open car doors when parked. This property overlooks parklands, a central sitting area was created using large rocks set into to slope as informal seating to enjoy the sunsets and views. The backyard was to incorporate some garden art already purchased and bring in some added colour with the addition of a Japanese maple & other coloured foliage plants.

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


This Williamstown coastal garden was designed to be easy care and suit the beachside conditions. Large rocks were already onsite from the pool dig out during the house construction and needed to be incorporated into the design. These were moved into new positions and now double as sculptural pieces and informal seating. The clients request was to encourage birds into the garden for enjoyment, so plants were chosen to attract birds and cope with the windy salt air. A timber boardwalk adds to the coastal feel and upright timber posts help to disguise the industrial sized gas meter and create interest.

:Garden construction sub contracted by RPGD.

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


A modern two story home required a modern minimalist garden. The clients brief was to create a low maintenance garden with an area for children to play. The front garden sloped across the site and contained a large underground water tank which need to be concealed. It was decided to build individual raised garden beds set at various heights to work with the changes in level. Synthetic turf was installed in the front garden to minimise maintenance and to cover the top of the tank. A custom made stainless steel frame has been installed to frame a large pot as a focal point on arrival. The backyard incorporates a concrete pool/spa with a modwood timber deck. A fully equipped outdoor area for family gatherings features raised planter boxes with the incorporation of a circular built in seat. A custom made swing has been installed with a retractable arm so that space can be made available for ball games. A sandpit built into a corner will become a future garden bed as the children grow.

:Garden Construction by Ken McLachlan Landscapes/The Nature group

:Building Design by Tina Lindner

 

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


This lovely new home was built to compliment an older street scape. The clients request was for a garden that gave year round interest through foliage colours & textures rather than flowers. It had to be low maintenance & provide an area for childrens play, relaxation & entertainment for family & friends. We have continued to use a color palette of greys & whites in the hardescaping to work harmoniously with the home. Accent colours are provided  from the plants and garden accessories. This garden is only 3 years old at the time of the photos and will continue to fill out and provide a sanctuary for its owners.

:Garden Construction by Ken Mc Lachlan Landscapes/The Nature group

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


The clients request was for an easy care garden that needed to feel like it fitted into its natural bush setting and adjacent golf course. Natural sandstone paving was chosen as the main hard surface with recycled timbers and volcanic rocks forming the built structures.The garden needed to cater for children’s play to evoke their imagination. The garden includes an in-ground trampoline, a natural sand pit which doubles as a bunker for the 3 hole putting green. A timber day bed centrally located  by the pool creates a focal point from the rear of the house.This garden has grown and developed into a much needed sanctuary for its owners and all who visit.

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


This large scale garden located in a creek side valley needed to provide year round colour & interest throughout the seasons. Due to it’s size it needed to be fairly self-sufficient by using a selection of hardy native plants mixed with a few exotics. There were lots of interesting old farm relics to be used in the garden as focal points to connect to the surrounding farm. The house was given a makeover with the addition of a curved bamboo deck linking the front and back areas of the house. An area for family gatherings around a circular fire pit has created the perfect spot for get together’s with a children’s play area built nearby for the visiting grandkids. This garden is still a work in progress with plants being added as time goes by, with many being divided from existing plants on site. Stage two will see the addition of a productive garden for fruit trees and vegi’s complete with a chook run.

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS

This existing Keilor home was fully renovated and extended for a busy family who requested a modern native garden. The existing pool was retiled and paved with new bluestone paving. Existing boundary fences were painted in a dark charcoal colour to blur the boundaries, with the rear boundary fence replaced to open up the views to the surrounding bushland. Plants were planted in large drifts to add to a more contemporary look. Some of the native plants were clipped into balls to add some structure and contrast. This lovely garden have recently been featured in the 2017 November  issue of Australian Home Beautiful.

:Landscape construction outsourced & managed by RPGD

:Building Design by Tina Lindner

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


This little courtyard garden in Williamstown was to add some much needed usable space for entertaining and relaxation. The existing deck was too small and falling apart, with valuable space taken up by wide garden beds.Built in timber garden seating was added for lazing around and can double as dining by adding a table. Spotted gum was used for the decking in both the back and front garden to link the spaces. By adding a retractable awning the space now has some much needed protection for year round use. Large sandstone planters were added to break up the timber surfaces and provide added interest. Led lighting has been installed to extend the gardens use throughout the seasons. The garden has now become an inviting space with a lush modern feel.

:Garden Construction by Ken McLachlan Landscapes/The nature group

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS


A total garden makeover was requested to compliment  this original federation style Brighton house and its new double story extension. The clients request was for a large area of lawn for children to run and play, included was the installation of an in ground trampoline and cute cubby house.

The main planting feature included two established Date Palms which gave the garden instant effect.

At the rear of the property a bluestone paved alfresco area over looks a new synthetic turf tennis court and a new pool. The pool is surrounded by Spotted gum decking and a water feature wall. The bluestone continues around the front of the home with the addition of old red brick banding to compliment the red brick of the original part of the house.

The garden is irrigated using rain water collected from both the house and tennis court and stored in a underground concrete  tank installed underneath the tennis court.

Contact Robyn

BACK TO PROJECTS